fbpx
//Zonnepanelen

Zonnepanelen

Steeds meer mensen laten zonnepanelen op hun dak plaatsen. Ze dragen bij aan een beter milieu en kunnen op den duur geld opleveren. Wanneer ze eenmaal op het dak liggen, wil je dat ze goed verzekerd zijn.

Koopwoning

De zonnepanelen worden op het dak geplaatst. Omdat de zonnepanelen aard- en nagelvast zitten, vallen ze onder de opstalverzekering. Je kunt ze immers niet zomaar weghalen.

Huurwoning

Als je een huurwoning hebt, dan hoef je zelf geen opstalverzekering te regelen. Dit zal de eigenaar van de woning hebben geregeld. Maar ook met een huurwoning kun je de zonnepanelen goed verzekeren. Deze kunnen op de inboedelverzekering worden meeverzekerd onder het zogenoemde huurdersbelang. Onder het huurdersbelang horen alle verbeteringen die je zelf aan de woning aanbrengt.

Verzekeren

Als je de zonnepanelen laat installeren is het raadzaam dit bij ons te melden. Zonnepanelen verhogen de waarde van de woning of inboedel. In sommige gevallen zal het verzekerd bedrag moeten worden verhoogd. Wanneer je op de opstalverzekering reeds een garantie tegen onderverzekering hebt, volstaat het verzekerd bedrag zoals deze op dat moment is.

Mocht je nadere informatie willen, dan mag je ons uiteraard bellen of mailen.

2014-07-09T14:17:44+02:00