fbpx
//Smakelijke High Tea voor De Meergaarden

Smakelijke High Tea voor De Meergaarden

persbericht – Assurantiekantoor Wormgoor en Nh1816 doneren high tea aan De Meergaarden

EIBERGEN, 02-04-2021 – Goede Vrijdag was met recht een goede vrijdag voor de bewoners en medewerkers bij woonzorgcentrum De Meergaarden. Op initiatief van Assurantiekantoor Wormgoor en Nh1816 Verzekeringen werden bijna 150 mensen verrast met de ingrediënten voor een heerlijke high tea bereidt door Grand Café De Klok en Brasserie De Lindeboom. Een hart onder de riem voor alle obstakels in het afgelopen jaar.

Covid-19 vraagt veel van het personeel

Al een jaar lang lopen de medewerkers van De Meergaarden de benen onder hun lijf vandaan. De bewoners van het woonzorgcentrum moeten het doen met minimale bezoekjes van hun dierbaren door de lockdown. Ondanks alle maatregelen heeft het coronavirus evengoed veel impact gehad binnen de muren van De Meergaarden. Bij de kwetsbare bewoners, maar ook bij het personeel.

Mooie opdracht voor lokale horeca

Naast de zorgmedewerkers hebben ook de mensen in de horeca in Eibergen het zwaar. Bij De Klok en De Lindeboom bijvoorbeeld. Hier zijn al maanden de deuren gesloten en komt de omzet uitsluitend door afhaalmaaltijden. De mensen van De Klok en De Lindeboom missen de gezelligheid van hun gasten aan de bar of een tafeltje op het terras. De opdracht om bij te dragen aan de high tea van De Meergaarden was een welkome afwisseling.

Voorbereidingen high tea De Lindeboom

Assurantiekantoor Wormgoor legt de link

Marleen Geessinck van RegioBank en Assurantiekantoor Wormgoor stelde voor om beide populaire horeca gelegenheden te helpen. “Een familielid van mij werkt bij De Meergaarden en vertelde over de omstandigheden in het woonzorgcentrum. Als kantoor hebben we bovendien een band met De Klok en De Lindeboom. De link was snel gelegd. Niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken, liep Marleen mee bij het serveren van de high tea.

Coöperatie Nh1816 Verzekeringen

Max Wekking, eigenaar van het financieel advieskantoor legt uit waar de donatie vandaan komt: “Nh1816 Verzekeringen is een van de businesspartners van ons kantoor. De verzekeraar is een coöperatie en investeert jaarlijks een goed deel van de winst in maatschappelijke initiatieven. Ter bestrijding van de gevolgen van de coronaperiode werd een speciale donatieactie opgezet. “Wij vonden deze actie voor De Meergaarden bij uitstek een goed initiatief en die mening deelden ze bij de Noord-Hollandse verzekeraar.”

Dankbaar

Namens alle bewoners en zorgmedewerkers van De Meergaarden neemt mevrouw Esselink (mevrouw Esselink is de schoonmoeder van voormalig directeur Tonni Wormgoor) de high tea verrukt in ontvangst. “Wat super dat we op deze manier verrast worden.” Nog steeds wordt er veel gevraagd van de bewoners en de medewerkers bij De Meergaarden, maar zij houden de moed erin: “We zijn erg blij met deze aandacht en hebben een Goede Vrijdag waar we met plezier op terug kijken.”

High tea Meergaarden
2021-04-02T19:39:52+02:00