fbpx
//Autoverzekering jeugdige bestuurders

Autoverzekering jeugdige bestuurders

Je bent 18 jaar, net geslaagd voor je autorijbewijs en je kunt bijna niet wachten om je eerste auto aan te schaffen. Wanneer je dan tot aanschaf van de auto bent overgegaan, ben je verplicht deze te verzekeren. De verzekeringsplicht begint op het moment dat het kenteken op je naam staat. Wanneer je de auto niet  (tijdig) verzekerd geeft het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) hiervoor een flinke boete.

Met 18 jaar val je onder categorie jeugdige bestuurders (je bent een jeugdige bestuurder tot 24 jaar). Voor verzekeraars is dit een groter risico. Een voorbeeld van dit risico is een gebrek aan rijervaring. De verzekeringspremie valt binnen deze risicogroep hoger uit, dan wanneer je hier buiten valt. Wij raden af om je ouders als regelmatige bestuurder door te geven. Je pleegt dan verzekeringsfraude. Wanneer je ouders bij ons een verzekeringspakket hebben, is het wel mogelijk dat de autoverzekering bij hen op het pakket wordt toegevoegd. Voorwaarde is wel dat je thuiswonend bent. Je profiteert hiermee van de pakketkorting. Dit kan je al een mooi stukje premievoordeel opleveren. Je wordt op de polis aangetekend als regelmatige bestuurder en, het grote voordeel, je bouwt zelf de schadevrije jaren op.

Wanneer je een jaar schadevrij rijdt, kom je hoger in treden te staan. Bij ieder opgebouwd jaar ga je minder premie betalen. Hier staat een kortingspercentage conform de bonus/malusladder (deze kan per verzekeraar afwijken) tegenover. Wanneer je schadevrij rijdt, ga je ieder jaar minder premie betalen.

De eerste jaren is het misschien prijstechnisch meer betalen. Maar wanneer je de 24 jarige leeftijd hebt bereikt, val je binnen het “normale” tarief. En wanneer je dan ook nog een aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd, is dit goed merkbaar in de premie.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Telefonisch zijn we binnen kantoortijden bereikbaar op 0545-475075 of vul hier het contactformulier in.

 

 

 

Foto door: Sharon & Nikki McCutcheon

2015-07-16T14:41:33+02:00