fbpx
//Phishing

Phishing

Valse e-mails in omloop
Er zijn valse e-mails in omloop die uit naam van RegioBank zijn geschreven. Deze mails zijn ook bekend als phishingmails en zijn bedoeld om persoonlijke gegevens van de klant te krijgen. Criminelen sturen deze mails uit naam van RegioBank.

Inhoud valse e-mail
In deze mail wordt verteld dat er een veiligere digipas is en dat deze aangevraagd kan worden door op de bijgevoegde link te klikken. Er wordt ook aangegeven dat de oude digipas verloopt en deze wordt gedeactiveerd. De criminelen vragen in de mail om een nieuwe digipas aan te vragen via de meegestuurde link en de oude digipas op te sturen voor recycling. Op deze manier proberen de criminelen om vertrouwelijke informatie èn de digipas in handen te krijgen.

RegioBank zal nooit verzoeken om een nieuwe digipas of betaalpas aan te vragen en zal ook nooit vragen naar de pincode, betaalpas, digipas of digicode.

Wat kun je doen?
Krijg je een mail die je niet vertrouwt, dan kun je contact opnemen met 030-2914290 of mailen naar valse-email@regiobank.nl. Let hierbij op het volgende:

  • Stuur de mail één op één door en pas het onderwerp en de inhoud niet aan
  • Mail geen persoonlijke gegevens mee zoals het adres en e-mailhandtekening

 

Lees hier hoe je je kunt beschermen tegen valse e-mails.

2017-04-07T10:45:58+02:00